Speak- og lydproduktion til podcast

Går du og brygger på en podcast? Så ved du måske allerede, at en podcast kræver en del udstyr – særligt hvis du skal have gæster med. Hos Speakstudiet har vi alt udstyr til speak- og lydproduktion til podcast og et toptunet lydstudie uden rumklang, og vi hjælper gerne med postproduktion. Læs mere om mulighederne herunder.

Podcastmediet er eksploderet inden for de sidste par år. På den største podcast-app herhjemme, Apple Podcast, lå der i starten af 2020 omkring 2.500 danske podcasts. Og det er ikke så mærkeligt, når vi ved, at fire ud af 10 danskere lytter til podcasts (DST, 2020).

Podcast er et meget alsidigt medie, der giver mulighed for at tale om store og små emner, fortælle historier, debattere, nørde nicher, dele viden og meget andet. For lytteren er podcasten on demand og kan tages med på farten på vej på arbejde, på ferie og på gåture.

Denne fleksibilitet og tilgængelighed giver helt nye muligheder for formidling. På den anden side stiller det også store krav til kvaliteten, fordi konkurrencen om lytternes opmærksomhed og de gode placeringer på de forskellige apps er hård.

Derfor kan det være en god idé at lade os hjælpe dig med speak- og lydproduktion til din podcast.

Store krav til lyd uden video

Når det kommer til speak- og lydproduktion til lydbog, er lyden og stemmen i centrum, og det stiller meget høje krav til kvaliteten heraf. Der er ikke plads til baggrundsstøj, hvid støj, en skrattende mikrofon eller små hop i lyden.

Små uregelmæssigheder i lyden kan være til stor irritation for lytteren. I værste fald risikerer du, at lytteren hopper fra, og dårlige anmeldelser kan også være ødelæggende for succesen. Det betyder nemlig, at lydbogen bliver sværere at finde, og at den ikke tiltrækker nye lyttere.

For at undgå lydproblemer er der brug for noget godt udstyr i form af mikrofoner, studie, lydkort, miksere, kabler m.v. Den slags udstyr kan koste rigtig mange penge, så medmindre du har planer om at indtale hundredevis af lydbøger, så kan det godt svare sig at hyre et professionelt firma til at stå for speak- og lydproduktion til din lydbog.

Specialiserede speakere

Foruden det rette udstyr så beror succesen af en lydbog sig ligeledes på selve speakeren. Speak til lydbøger kræver nogle veludviklede oplæsningsteknikker. Det gælder alt fra stemmeføring og vejrtrækning til pauser, tryk og stød.

Nogle forfattere vælger at indtale deres egne bøger på lydbog. Det kan sende et godt signal, hvis det f.eks. er en kendt person. Desværre er der mange, der tager for givet, at alle egner sig til at indtale lydbøger.

Hvis du hører lydboger, er du formentlig også stødt på en lydbog eller to, hvor valget af speaker har forringet oplevelsen og måske endda fjernet fokus fra budskabet og indholdet. Det er synd og skam.

Hos Speakstudiet har vi dygtige speakere, der er specialiserede i speak- og lydproduktion til din lydbog. Det vil sige, at de har masser af erfaring med oplæsninger, stemmeføring og lange produktioner.

En koncentrationskrævende proces

En lydbog er en lang proces, og derfor sørger vi altid for at have en masse dygtige folk på til at monitorere og holde overblik. Vores produceres fornemmeste opgave er at sikre, at speakeren kan koncentrere sig om sin speak, så vi reducerer antallet af fejl og gentagelser, og dermed sparer vi tid på produktionen.

Vores skarpe lydteknikere sørger altid for at justere og tilpasse lyden, så vi ender ud med et afbalanceret og behageligt resultat, som er værd at lytte til.

Lydproduktioner i professionel kvalitet

Vi er eksperter i speak- og lydproduktioner til lydbøger, men også genrer som podcast, reklame og telefonmenuer.

Hos Speakstudiet får du:

  • Markedets hurtigste responstid på under 24 timer
  • Toptunede lydstudier og det allernyeste udstyr
  • Speaks på mange forskellige sprog og med accenter
  • Backup af dine optagelser, så du aldrig mister dem
  • Et let og gennemskueligt prisberegningssystem
  • Et kæmpestort udvalg af stemmer i mange prisklasser

Vi er med dig helt fra starten og står både for speak og redigering, så du kun skal bekymre dig om at udgive din lydbog.

Giv din lydbog de bedste forudsætninger for succes. Lad os hjælpe dig!